Aliena II

Aliena II

Om Aliena II - segling till Västindien

Losskastning sker söndagen den 30 juni 2013 kl 12.00.

Första etappen går till Mem/Söderköping för att gå Göta kanal

Om ni vill kunna lämna kommentarer (vilket jag skulle uppskatta) på innehållet vill jag att ni skickar en förfrågan till mig så lägger jag in er. Det blir som en enkel inloggning. Maila till jan@guste.se

2014-02-28--03-04 Karnevalen på Trinidad

ResebrevPosted by Jan Guste Sun, March 09, 2014 02:22

Nu har vi gjort karnevalen på Trinidad inklusive vissa andra evenemang som föregår karnevalen. På fredagen den 28 februari deltog vi i något som heter Big Friday. Det var en tävling i bästa ”kostym/utklädnad”. Dessa kreationer består nästan alltid av en fantasifull historia, ofta 4 meter hög, fyra meter lång och fyra meter bred skapelse. Ibland ännu större. Jag kallar det för ett ekipage för det är så stort att det oftast går på hjul som bäraren drar efter sig. Den som vann hade gjort en skorpion. Andra hade gjort ett hav med fiskar eller ett orkancentrum med stigande roterande moln. Mycket imponerande hur mycket arbete och pengar man lagt ner.

På lördagen den 1 mars var vi på en steelbandtävling som kallades för Panorama. Det var tjogtals med steelband som tävlade en efter den andra. Banden kunde ha mellan 50 – 100 man som spelade på upp och nervända oljefat. Mycket imponerande. Bra musik.

På söndagen den 2 mars var vi med i något som kallas Dimansche Gras. Det var en tävling i kalypsomusik. Det var också mycket trevligt att lyssna till. Alla dess evenemang genomfördes på en stadion i Savannah Park i Port of Spain.

På måndagen var det vila för att på tisdagen åka in till det stora karnevalståget. Det var ca 15.000 deltagare i tåget och det började vid 08.30 på morgonen och fortfarande vid 17-tiden hade alla deltagare ej passerat. Tåget bestod av en långtradare med ett stort elverk, säkert 50 kW som stod på förkant av flaket. Detta elverk levererade sedan ström till en gigantisk musikanläggning bestående av förstärkare men framförallt jättestora högtalare som var utplacerade runt hela flaket så att det skulle låta åt alla håll. En discjockey höll ordning på låtarna. Till varje långtradare hörde sedan 5 – 6 olika grupper av dansande kvinnor och några få män i varje grupp. Sedan kom en ny likadan långtradare med ytterligare 5 – 6 grupper av dansande kvinnor och män. Alla utklädda i mer eller mindre utmanande klädsel som sig bör på karneval. Det var i alla fall häftigt att se även om ärkebiskopen i tidningarna på onsdagen rasade över deltagarnas opassande beteende under karnevalen. Det var ganska vanligt att kvinnorna i grupperna stannade upp och dansade med roterande eller vickande bakdelar som ibland anses sexuellt utmanande.

Karnevalen på Trinidad anses vara den största och bästa i hela västindien och nu är den gjord.

I fredags lämnade Stefan och Peter båten och nu natten till söndag kommer Thord och Kjell att mönstra på och vara med till Martinique dit vi anländer om tre veckor.

Vi lämnar Trinidad troligen på tisdag och första anhalt blir Grenada och Prickly bay.

Och lite illustrerande bilder därtill  • Comments(0)//aliena.guste.se/#post86