Aliena II

Aliena II

Om Aliena II - segling till Västindien

Losskastning sker söndagen den 30 juni 2013 kl 12.00.

Första etappen går till Mem/Söderköping för att gå Göta kanal

Om ni vill kunna lämna kommentarer (vilket jag skulle uppskatta) på innehållet vill jag att ni skickar en förfrågan till mig så lägger jag in er. Det blir som en enkel inloggning. Maila till jan@guste.se

2014-02-24--28 Tobago - Trinidad

ResebrevPosted by Jan Guste Sat, March 01, 2014 16:38

Förra resebrevet slutade med att jag, min vän Stefan och Peter, en tillfällig bekantskap här i västindien skulle hyra bil på Tobago och vi gjorde så för att få en uppfattning om ön. Vi åkte till öns huvudort Scarborough först och staden är inte mycket att se men vi åkte upp till en befästning högt ovanför staden, Fort King George som gav oss en fin utsikt över södra delen av ön och över Scarborough. Vi fortsatte norrut på sydostsidan av ön. Det var märkbart fattigt på denna del av ön. Knappt några turister heller. Det verkar som om pengarna och turisterna håller sig på västsidan av ön. Vi åkte i alla fall runt ön på en dag och besökte bla ett vattenfall som jag själv tyvärr inte kunde besöka då jag stukat foten några dagar tidigare.

I övrigt har vi legat till ankars i Store bay på den sydvästra delen av ön. Vi hade ankrat intill två fina stränder. Bara att ta gummibåten och åka in. Iland fanns allting från affärer och barer till tvättsservice. Internet sköttes från någon bar eller restaurang. Man hade också ett fint transportsystem som byggde på att privatbilister kunde ta upp passagerare och man betalade ett enhetspris på 3 TTdollar (ca 3,30 SEK) för att åka mellan Store bay till Scarborough. Billigt och bra och säkert, åtminstone dagtid.

Vi mötte flera svenska båtar, tex Hasse och Agneta från Husqvarna i sin S/Y LAYA, en Morgan 51. Dessa människor hade vi mycket trevligt ihop med. Vi fixade så att en bar/restaurang som hade TV öppnade baren kl 08.00 en söndagmorgon så att vi kunde få se finalmatchen mellan Canada och Sverige i ishockey. Tyvärr förlorade vi matchen men fick i alla fall silver vilket är hedervärt. Ca 25 svenska och en Canadensare mötte upp på restaurangen. Canadensaren var glad för framgångarna men vi var inte lika entusiastiska.

På Tobago har vi också stött på besättningen på den svenska ARKONA II. Det är båten med de unga killarna från Karlstad som jag stött på många gånger under min resa. Fina killar som hade båten på land på Trinidad för bottenmålning och som tog flyget till Tobago för att festa och bada.

Vi låg också ganska nära ett fint strandområde som heter Pigeon point och en dag gick vi dit och upptäckte Kitesurfing och vattenskoteruthyrning. Vi hyrde var sin skoter för 30 minuter. Kitesurfing får vi ta en annan gång för det kräver några dagars träning tror vi.

Vi lämnade i alla fall Tobago den 24 februari efter sedvanlig utklarering i Scarborough för att gå till Trinidad. Vi gjorde en nattsegling på ca 61 Nm och förtöjde i Chaugaramas den 25 februari på morgonen. Chaugaramas är en gammal flottbas USA hade under 2:a världskriget. De hade kvar den fram till 1969. I Chaugaramas finns ca 6 – 8 marinor och vi hade inte lyckats boka förtöjningsplats på någon av den i förväg. Antingen så svarade de att det var fullt eller så svarade de ej alls. Väl på plats lyckades jag få en reservplats på den bästa marinan här i Chaugaramas, CrewsInn. Fina faciliteter med fräscha toaletter och duschar som har AC och en fin swimmingpool. Allt fritt för alla gäster. Det finns många långliggare här och en fd officer från US Coastguard är en av de drivande i det sociala nätverk som finns här i Chaugaramas. Nätverket består också i att man har en informationsstund på VHF kanal 68 varje morgon kl 08.00 – 08.30 där man dels kan ta upp brådskande eller akuta problem som någon har. Man tar också upp sociala aktiviteter såsom information om speciella barbeque-träffar. En särskild punkt handlar om man har någon överbliven utrustning man vill bli av med eller om man söker sådan. Slutligen finns en programpunkt från Jesse James, en lokal indisk taxiföretagsägare som är duktig på att organisera transporter och biljetter till tex karnevalen. Han har en egen punkt och kan informera om vad som är på gång eller om det är några ändringar i ”pick-up”-tider exempelvis.

Sista bilden nedan visar en butik där man säljer lite mer "utmanande" karnevalskläder.

Nästa resebrev kommer att handla om vad vi upplevt på karnevalen. Förhoppningsvis många roliga bilder.

Här kommer lite illustrerande bilder  • Comments(0)//aliena.guste.se/#post85