Aliena II

Aliena II

Om Aliena II - segling till Västindien

Losskastning sker söndagen den 30 juni 2013 kl 12.00.

Första etappen går till Mem/Söderköping för att gå Göta kanal

Om ni vill kunna lämna kommentarer (vilket jag skulle uppskatta) på innehållet vill jag att ni skickar en förfrågan till mig så lägger jag in er. Det blir som en enkel inloggning. Maila till jan@guste.se

Hjälp från leverantörer

Tack för all hjälpPosted by Jan Guste Tue, February 26, 2013 19:09

Jag har fått en del ovärderlig hjälp från särskilt två leverantörer:

Jag har fått hjälp med att lägga ett s.k. Marinedeck 2000 på skarndäck av Andreas Tedbrant. Jag träffade på Andreas och hans far Per Tedbrant på båtmässan Allt för sjön för många år sedan då de förevisade Marinedeck 2000, ett material att limma på på däcket med mycket bättre egenskaper än teak. Utseendemässigt påminner Marinedeck 2000 en del om teak men är lättare att lägga och absorberar ingen väta och isolerar för värme och kyla då det består av ett korkmaterial som tillsammans med ett bindemedel under hårt tryck ger plankor i olika bredd att limma. Den riktigt stora fördelen är att det blir att mycket bra halkskydd. Jag har sedan träffat Andreas på några sjöräddningssövningar i Västeråsområdet då Andreas ingår som besättning i sjöräddningssällskapets båt i Västerås. Andreas har ett företag som heter Antes Båtvarv och han är generalagent i Sverige för Marinedeck 2000. Jag kan varmt rekommendera honom och produkten. Se www.antesbatvarv.se för mer information.

Den andra leverantören av diverse utrustning är SeaSea i Nacka. Per Grundström och hans duktiga och serviceminded medarbetare har hjälpt mig med alla prylar man kan tänka sig som man behöver utrusta båten med. Det man inte har hemma beställer man hem. Då jag har handlat mycket prylar hos SeaSea har Per Grundström också sett till att jag fått extra bra priser och för det vill jag tacka Per och SeaSea. Se även www.seasea.se för mer information.

  • Comments(0)//aliena.guste.se/#post26